05 septembrie 2013

Lista cu directoare web ce trebuie evitate!

Ca fiecare utilizator de Internet sau mai bine spus proprietar de site(in engleza se numeste webmaster) m-am pus pe cautat si am gasit o lista de directoare web ca sa-mi inscriu site-ul.

Ca sa fiu mai explicit, un director web este un amalgam de site-uri, inscrise de proprietari, gratuit, care sunt grupate pe categorii si domenii de interes. In acest moment reprezinta varianta cea mai liberala, fara costuri, de a atrage vizitatori si implicit de a face publicitate unui site proprietate personala. Dezavantajul major pe care il are aceasta metoda este timpul pierdut cu inscrierea si validarea manuala a fiecarui site in parte de catre administratorii unui director.
Insa partea terifianta de-abia acum vine. Foarte multe dintre directoarele web existente pe net dau dovada de o neseriozitate si de o nesimtire iesita din comun. Ca sa nu mentionam si mascarada, falsitate, identitate mascata in oglinda: in site-ul adevarat e "inclus" cica directorul. Pot da foarte multe exemple: gen anunturi-agricultura, aparate-dentare-bucuresti, afaceri-director web, searchmania, corpurideiluminat, vanzari-masini, anunturimania, jocuri.itbox.ro etc. Nu mai continui, ca nu are rost, mai mult fac reclama acestor directoare de toata jena.
Acum stiu ca exista pareri impartite, iar logica ar fi urmatoarea: tu esti clientul si apelezi la serviciile acestor directoare, nu invers. Corect, insa n-ar strica un pic de fairplay, din moment ce toata situatia creata e un castig pentru ambele parti.
Cum recunoastem aceste directoare care ar trebui evitate atat de clientii care dau click-uri, cat si de proprietarii de pagini web? Foarte simplu, multe dintre directoare se mascheaza in spatele unui alt domeniu/site. Ti se cere, pentru a fi validat site-ul tau, includerea unui cod html in sursa paginii tale, iar acel cod te redirectioneaza la un cu totul alt site, decat indexul directorului. Unele directoare aleg sa fie subdomenii cum ar fi jocuri.itbox.ro, iar altele nu au sectiune de contact si au un aspect dezorganizat. Cu cateva exceptii, exista si directoare administrate de persoane neglijente si/sau incoerente in activitatea pe care o presteaza.
Nu vreau sa fac rau nimanui, insa nu mi se pare un gest de buna credinta daca tu esti corect, iar altcineva incearca sa te traga pe sfoara. Sau mai rau, sa profite.
Nu e un capat de lume ca faci publicitate gratuita unui site la intamplare, unde proprietarul X habar nu are ca tu i-ai pus adresa lui la tine pe pagina(mi s-a intamplat!) dar nu e tocmai ok sa faci munca benevol iar altul sa castige de pe urma efortului tau.
Cinstea e o virtute foarte rara !

Astra Asigurări

Astra Asigurări

2 comentarii:

  1. nu inteleg atunci daca nu le recomanzi in articol de ce mai lasi linkul lor in partea de jos a blogului

    RăspundețiȘtergere
  2. Petre, sa stii ca mi-a fost greu sa incerc sa nu dau cateva adrese de directoare web, pentru ca ceilalti sa stie ce sa evite. Daca nu spuneam si site-urile, era un articol de genu "vorbe-n vant."

    RăspundețiȘtergere