19 septembrie 2012

Adevarul despre Articole-Sponsorizate: intre iluzie si realitate

Am avut blogul conectat la o mica afacere a unui pusti de 16-17 ani, cu care am purtat o discutie pe 19 septembrie 2012 la ora 22:00 pe Yahoo Messenger, unde ID-ul individului este eadvertoriale. Site-ul se numeste www.articole-sponsorizate.ro si il postez aici nu ca sa ii fac reclama, ci pentru a va sfatui serios sa il ocoliti. Sa va spun despre ce este vorba. Pustiul asta, proprietarul site-ului are un sistem de
monetizare, asa zis sistem, creat pe principiul "client care cere sa se scrie un articol - articol scris de o persoana pe blogul personal - plata pentru respectivul articol."
Totul este perfect pana aici, insa ce nu stie nimeni si nu se precizeaza pe respectivul site, din motive evidente, e ca acest sistem nu exista. Nu exista clienti, mai exact companii care au un sistem bussiness advertise care sa ceara unui detinator de blog sa scrie articole, pentru care ulterior sa plateasca. Asa zisii clienti imaginari sau fantoma sunt de fapt pustiul asta, care se crede vreun editor sef al unui ziar, sa speram ca nu Libertatea, va rog frumos! ce incearca sa controleze tot ce misca in afacerea asta: adica el decide daca "colaboreaza" cu tine, daca ii place de blogul tau sau daca ii vine sa vomite la vederea acestuia, un fel de aristocrat caruia nu ii place sa se plimbe printre oamenii de rand, saraci, murdari si prosti. Pe scurt, se danseaza dupa cum canta acest pusti, proprietar de site si blogger desavarsit, cu multi ani de experienta in spate, desi intamplarea face sa nu stie sa scrie coerent si corect in propria limba.
A crezut ca ma va face de ras in fata altora, prin postarea pe un blog a unui articol cu titlul " blogger-revoltat-caterinca", ceea ce nu face decat sa ii demonstreze comportamentul infantil, prostia si sa ii tradeze comportamentul.
La o afacere de genul asta, sa va spun eu cum se procedeaza corect: vine unu de la Colgate Romania si te pune sa ii scrii despre pasta de dinti Advance Whitening. Nu ii pasa de pagerank-ul tau, de publicitate, ci il intereseaza sa ii scrii un articol pozitiv pe care il publica el mai departe, cu scopul de a atrage clienti. Iti mai da si niste keywords, cuvinte-cheie, de genul "pasta de dinti", "periuta de dinti" si niste back-link-uri pe care sa le pui pe blog sub forma de banner(reclama).
Apoi te plateste prin intermediul celui care face legatura intre tine, cel care scrii articolul si reprezentantul Colgate, adica proprietarul sistemului de advertising. In cazul articole-sponsorizate, nu sunt indeplinite nici una din cerinte, asa ca las la aprecierea voastra.
Eu zic sa nu dati curs unor afaceri de tip falsuri, cum este cea despre care v-am povestit. Bineinteles, parerile sunt impartite, toata lumea are dreptul sa faca asta. Sa nu va mai plictisesc, convingeti-va singuri despre ce e vorba si veti vedea ca am dreptate.
P.S:Am blogul de 4 ani de zile si stiu cu ce se mananca acest domeniu.
Am rugamintea sa nu il adaugati in lista personala pe Yahoo si sa il injurati pe acest copil, deoarece va da vina pe mine pentru acest lucru si chiar nu doresc, din moment ce scopul meu a fost sa ii corectez o singura greseala: mandria.
Respectele mele celor care au citit si citesc in continuare ce scriu eu. Voi sunteti adevaratii clienti!

9 comentarii:

  1. Câtă dreptate poţi avea! Vai!

    În primul rând te-ai subestimat fără să-ţi dai seama: „nu ii place sa se plimbe printre oamenii de rand, saraci, murdari si prosti.” Înclin spre ultima categorie.

    Dacă tu în patru ani de blogging ştii doar să pui un link într-un articol probabil peste patru ani vei pune două. Şi atunci vei crede că ai progresat la fel cum şi acum o faci.

    Chiar astăzi am încasat o plată de la ei şi cu banii ăia vreau să-mi fac reclamă la tine. Cât iei pentru un articol-link? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ma iei peste picior la mine pe blog? Sa stii ca nu mai tine de umor, ci de buna educatie pe care o ai.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Marian: E ca şi cum aş intra la tine în casă şi ţi-aş reproşa ceva nu?

    Dar dacă te iei de cineva pe stradă şi fugi, până la urmă nu vine omul peste tine în casă şi te ia tare?

    Aşa e şi în online. Blogăre de 4 ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. urat .. dar traim in Romania si nu ma mai mira de nimic.Toata lumea sa fure , sa profite si sa treaga teapa:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea ştii ce vorbeşti. Ai avut ocazia să colaborezi cu ei până acum? Eu da, iar totul s-a învârtit în jurul unui contract semnat de ambele părţi iar apoi plata s-a efectuat la timp fără alte probleme. Cu ajutorul lor mi-am strâns banii de drum la mare într-un timp foarte scurt.

    Şi chiar dacă e cum spui tu, iar aşa zişii clienţi sunt defapt siteuri / bloguri ale lui .. chiar nu mă interesează. Cât timp se ţin de promisiune şi primeşti exact atât ce ţi se oferă la început, nu-mi pasă nici cât negru sub unghie de restul.

    Cred că ar trebui să gândeşti de două ori înainte să spui ceva. Părerea mea ..

    sal

    RăspundețiȘtergere
  6. sa stii ca blogul tau nu are nici o valoare ;) . .

    RăspundețiȘtergere
  7. tu nu esti decat un prost needucat. vorbesti fara sa stii. eu am colaborat cu ei si totul a fost ok, plata a venit la timp si totul a fost in regula.
    asta nu e un blog, e un kkt. in 2 minute face oricine asa ceva fara prea mult efort asa ca nu te mai plange.

    RăspundețiȘtergere
  8. Marian 32 :aista-i mare tepar ,nu esti singurul care si-a luat teapa !io daca pui mana pe el ii tai degetele sa nu mai poata tasta in viata lui ...al drecu moldovean ,pui io mana pi tine ,ma pis pe ei de bani ,dar ti fac ...urecheatule !oleelei cati il cauta pi asta ...pentru tepe !!1

    RăspundețiȘtergere