20 septembrie 2012

Review router wireless TP-Link WR-740N

Cel mai mare dezavantaj, dupa parerea mea este ca nu are porturi USB sau modem 3G incorporat.
Raportul pret/calitate este echitabil si corect, ma refer la performante la un pret accesibil. Bineinteles ca sunt si routere mai puternice pentru business-uri mari la mega-preturi, dar ca o solutie pentru "home net" , internet pentru acasa, este foarte potrivit
modelul acesta de router de la TP-Link. De fapt, ca sa evaluam corect, TP-Link si D-Link sunt cele mai bune din domeniu, in timp ce concurenta Asus, Serioux, Belkin, Edimax, IP Time mai are de lucru.
Nu va suparati pe mine, dar citeam blog-ul unui tampit gasit la intamplare pe Google, care isi povestea experienta de lucru si vastele cunostinte legate de routere wireless si cum vin prietenii si rudele la el sa se planga ca nu le merge router-ul. Si cum se vrea a fi un bun cunoscator, domnul respectiv le spune sa nu isi mai cumpere routere wireless ieftine, adica rahaturi produse de TP-Link si D-Link la 100 de lei, sa isi achizitioneze oamenii dispozitive de 500 de lei. Cred ca le-a incercat pe toate de si-a creat o imagine de ansamblu. Nu poti sa iti dai cu presupusul si sa induci oamenii in eroare pana nu verifici tu cu mana ta.
Veti observa ca la orice cautare pe net, modelul WR740N este apreciat si laudat de catre toti cei ce l-au folosit.Nu pot decat sa fac si eu acelasi lucru si sa ofer niste stele, medalii sau puncte bonus magazinului care il comercializeaza, Emag.
Vorba multa, saracia omului.Voi decideti.
Pro: Am folosit 2 saptamani acest router si pot sa spun ca sunt multumit de viteze, pot face streaming video, juca jocuri online(care necesita conexiune la Internet), vitezele de transfer si descarcare sunt relativ ok, am reusit sa descarc de pe p2p cu 3.2 MB. In ce priveste conexiunea si securitatea e totul in ordine. Firewall-ul te protejeaza de atacuri nedorite de tip ddos, in timp ce modalitatile de criptare nu permit conectarea si utilizarea retelei de catre alti utilizatori si chiar ai optiunea de a-ti ascunde SSID-ul(numele retelei). Puterea semnalului variaza intre 0 si 75 m cu optiunea de a schimba, limita sau chiar restrictiona aria de acoperire wireless. Router-ul nu are interferente cu alte dispozitive electronice care emit semnal sau care se alimenteaza cu energie electrica de la aceeasi sursa. Este usor de instalat si configurat, putand fi accesat si de pe telefonul mobil cu browser-ul de Internet incorporat al acestuia.
Se poate asocia cu alte dispozitive wireless securizate, vitezele de descarcare si incarcare pot fi ajustate, are optiunea Bridge care poate crea un lant de aparate interconectate. Si in mod normal, isi pastreaza setarile daca survine o pana de curent.
Trebuie sa va mai spun ca consumul de curent electric sau economia de curent electric pe care va ganditi sa o faceti este aproape nula. Router-ul consuma 3-4 watti. Intr-o luna(30 zile) consuma 4 kilowatti, cat 4 becuri de 100 watti in 10 ore.
Contra: Are mici latente, adica pierderi de trafic pe retea, doar in cazul in care router-ul are de-a face cu fluctuatii de tensiune(adica voltaje sau amperaje care se modifica rareori) la sursa de alimentare. Nici vorba de resetari sau blocari bruste ale router-ului, asa cum se aude pe diverse blog-uri de la diversi indivizi care probabil si-au achizitionat router-ul second-hand sau din surse neoficiale si au avut multe surprize. Eu nu recomand acest lucru, ci va sfatuiesc sa il achizitionati de la magazine specializate si oficiale, cum este Emag, unde va este oferita garantia obligatorie si certificatul de acreditare a bunei functionari si a starii impecabile a aparatului.
De asemenea, s-a mai spus ca are pierderi de energie electrica. Este adevarat, dar depinde strict de sursa de alimentare la care il conectati.
Link-uri: www.emag.ro/router-wireless-n-tp-link-tl-wr740n/pd/EN772BBBM/
www.tp-link.ro/products/details/?model=TL-WR740N#spec


Specificatiile tehnice:
Standard Wi-Fi: 802.11 n
Porturi LAN: 4 x RJ-45
Porturi WAN: 1 x RJ-45
Rata de transfer Ethernet (Mbps): 10/100
Securitate: WEP 64/128 bit
                   WPA, WPA2
                   Filtrare adrese MAC
                   Firewall
Antena: 1 x antena externa 5 dBi
Frecventa (GHz): 2.4
Rata de transfer WI-FI (Mbps): 150
Port USB: Nu
Alimentare: 9V / 0.6A
Dimensiuni (mm): 174 x 33 x 118

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu