27 septembrie 2013

Iphone 5C

Nici nu s-a terminat bine toata agitatia cu Iphone 5S, ca a si aparut varianta mai ieftina a celor de la Apple, Iphone 5C, despre care se spune ca este mult mai accesibil, pastrand o configuratie identica.


Nici nu mai stiu care sunt diferentele esentiale dintre 5S si 5C, probabil cele doua litere din denumire, C si S, prima aflata pe la inceputul alfabetului iar cea de-a doua, pe la sfarsit.Majoritatea cunoscatorilor din domeniu spuneau despre acest model ca va avea componente mai ieftine, dar nu precizau daca va ramane cu o configuratie de top sau va avea o configuratie diferita. In ceea ce priveste mana de lucru mai ieftina, exista un dubiu, din moment ce fabricile Apple au in general mana de lucru ieftina.
La prima vedere, din punct de vedere hardware si design, nu se deosebeste cu nimic de modelul lansat recent, Iphone 5S. Singura diferenta vizibila la Iphone 5C ramane pretul, cu aproximativ 40% mai ieftin decat modelul de top Iphone 5S.

Configuratia hardware si software se pare ca a ramas aceeasi, desi exista diferenta asta de cost care da mari batai de cap utilizatorilor. Ceea ce ne face pe unii dintre noi sa nu mai intelegem absolut nimic din aceasta strategie de marketing.
Sistemul de operare inclus in Iphone 5C este tot noul iOS7, cu bune si cu rele, iar configuratia pe care functioneaza sistemul este aproape identica cu cea a lui Iphone 5S: un cip A6, cred ca aici este singura diferenta fata de 5S, care asigura o autonomie a bateriei mult mai ridicata si o economie a energiei de aproape 25%. Tehnologia wireless, la acest model, de tip LTE, este ultra-rapida, fiindca acopera 13 benzi LTE, cu mult mai multe decat orice alt smartphone.




Procesorul este acelasi, un dual-core cu o frecventa de 1.3 GHz, o placa video PowerVR SGX 543MP3, ce asigura o grafica triple-core, asta insemnand redare full HD 1080 pixeli, inregistrare video si audio HD, codecuri video-audio integrate de top, grafica imbunatatita la redarea jocurilor si aplicatiilor de tip Video-Call, webcam.
Camera foto, asa cum ne-am obisnuit si la modelele anterioare, cea secundara de 8 MegaPixeli si cea frontala, de 1.2 MegaPixeli, cu o rezolutie de 3264 x 2448 pixeli.
Caracteristicile speciale: inregistrare video si fotografiere simultana, autofocus, senzor pixeli, geo-locatie, recunoastere faciala, panorama HDR.


Produse evoMAG.ro

Bateria, cu o capacitate de 1510 mAh, asigura o autonomie de 10 in regim de convorbire si 250 de ore in regim stand-by. Desi nu prea cred chestia cu autonomia de lunga durata la Iphone si Samsung, deoarece in sistemele de operare au incluse numeroase aplicatii de fundal, care consuma oricum resurse, cu acces la Internet sau fara. Singurul telefon cu autonomie ridicata a ramas Nokia.

Iphone 5C este disponibil in 2 culori: alb si negru, are dimensiunile 124.4 x 59.2 x 9 mm si cantareste 132 grame.

Produsul este disponibil aici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu