11 septembrie 2017

SEO – ce este și de ce avem nevoie de el

SEO este o ramură a marketingului care are în vizor creșterea
vizibilității siteurilor în motoarele de căutare. Cu alte cuvinte, folosind SEO în mod optim, Google va face trimitere la siteul nostru în momentul în care un utilizator caută anumite cuvinte cheie.

Strategia SEO (mai multe detalii despre SEO aici) este alcătuită atât din elemente tehnice, cât și creative, necesare pentru creșterea traficului și a rankingului. Așadar, este necesar ca orice site să fie optimizat SEO pentru menținerea unei poziții cât mai înalte în cadrul motoarelor de căutare.

De ce să folosesc SEO?
Crește semnificativ traficul
Scopul oricărui articol de pe internet este de a fi accesat de un număr cât mai mare de utilizatori. Astfel, folosind strategia de optimizare într-un mod ușor de înțeles și de recunoscut pentru motoarele de căutare, siteul nostru va apărea printre primele sugestii atunci când sunt introduse cuvintele cheie. Promovarea online este printre principalele strategii de marketing, iar SEO nu face altceva decât să ofere un real ajutor pentru a deveni vizibili pe internet.



Cota de piață a motoarelor de căutare a crescut considerabil
Cercetările de marketing arată că, înainte de a cumpăra un produs, majoritatea consumatorilor caută mai întâi recenzii online. Mai mult decât atât, numărul de persoane care preferă să își facă cumpărăturile online crește considerabil în fiecare an. Astfel, cu ajutorul unei strategii de optimizare SEO (aflati aici) bine pusă la punct, motoarele de căutare vor face trimitere mai întâi spre siteul nostru, fapt ce reprezintă un avantaj important în fața concurenței.

Costurile sunt extrem de reduse
Promovarea online (oferita de toponweb.ro) joacă un rol determinant în orice business, iar principala problemă cu care se confruntă afacerile mici sunt costurile ridicate ale campaniilor de marketing. În comparație cu prețul plătit pentru diverse tipuri de marketing online, cum ar fi cel prin rețelele de socializare ori email, SEO este o alternativă gratuită în condițiile în care sunteți dispuși să acumulați niște cunoștințe în acest domeniu.

Cum să scriu articole optimizate SEO?
În primul rând, va trebui să faceți o cercetare asupra cuvintelor cheie. Aflați ce cuvinte și fraze sunt căutate cel mai adesea de către utilizatori și stabiliți în ce context le-ați putea utiliza în sfera voastră de interes.
Apoi, asigurați-vă că articolul este suficient de lung. Desigur, articolele scurte și la obiect, bine structurate, au un impact aparte, însă motoarele de căutare au tendința de a redirecționa utilizatorii spre articole mai lungi. Astfel, paginile cu un conținut de 1500-2000 de cuvinte sunt în topul listei, însă articolele mai scurte, de minim 500 de cuvinte, au și ele locul lor. Totuși, motoarele de căutare merg pe principiul că un articol mai lung conține suficient de multe informații pentru a satisface necesitățile unui număr mai mare de utilizatori.
Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont pentru a vă optimiza articolul din punct de vedere SEO, este să includeți cuvântul cheie nu doar în titlu, ci și în prima propoziție. Odată găsită fraza perfectă pentru început, îngroșați cuvântul pentru a-l scoate în evidență și a avea un impact mai mare în momentul în care algoritmul Google scanează articolul.
Aveți grijă însă să nu folosiți în exces cuvintele cheie! Amplasați-le în mod natural prin textul articolului, astfel încât acesta să poată fi citit fluent și să fie plăcut. Densitatea recomandată este de 1-3% și poate fi măsurată cu ajutorul unor aplicații online.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu